5 Must haves voor een razendsnelle webshop

Hoe zorg ik dat mijn webshop razendsnel is voor mijn bezoeker!? Goede server, kundige mensen en een wereldwijd netwerk zijn een paar sleutel ingrediënten voor een snelle webshop. Hier volgen 5 must haves voor een supersnelle winkel ervaring!

1 Zorg voor Snelle Servers
Net als dat een goed gebouw gebouwd wordt op een goede fundering zo is het ook met een goede webwinkel. De Server is de fundering voor je webshop. Deze draait op hardware en deze hardware evolueert snel. Dit is ooit aangetoond door Dr. Moore met Moore’s Law, waarin hij aantoont dat de hoeveelheid transistors op een chip elk jaar verdubbeld terwijl de kosten halveren. Dit komt nu langzaam ook aan een eind zoals Dr. Moore zelf voorspelde maar de techniek blijft altijd in ontwikkeling
Een snelle server als fundament bewapend met de juiste veiligheidsmaatregelen zoals Firewalls en IDP ben je helemaal klaar om je winkel te bouwen.


2 Zorg voor een Systeembeheerder
Het draaien van een snelle webshop komt vooral neer op het goed samenwerken van de webbouwer en de systeembeheerder. Samen kunnen ze namelijk vrijwel alles zien en samen kunnen ze ook nagenoeg alle performance issues oplossen. De systeembeheerder kan bijvoorbeeld de MySql tunen, de juiste packages installeren die benodigd zijn en de best practises van de organisatie inzetten ten behoeve van de webshop. Een ervaren systeembeheerder waar je op kan vertrouwen is een echte must have.


3 All you need is Cashing!
Hier heb je vast heel veel over gehoord en het zal je dan ook niet verbazen dat er ook een heleboel mythes de ronde doen. Het is geen magische pil die alles in één keer oplost, het is wel een heel sterk middel om een al goed gebouwde site supersnel over het beeldscherm te laten vliegen! Er zijn heel veel soorten cashing zoals bijvoorbeeld; Mem cache (memory cache), Redis cache (PhP en Database) en Varnish Cache (o.a Alle statische content, html en javascript). Deze zijn afzonderlijk en in combinatie een aanwinst voor je webshop.


4 Content Delivery Network
Een CDN is ook een erg nuttig wapen in je arsenaal voor het versnellen van je webshop! En in het specifiek voor je bezoekers. Een CDN cached de html, css, javascript en statische content op een CDN PoP (Point of Presence) bij je bezoeker in de buurt. Dus stel dat je bezoekers hebt uit bijvoorbeeld Spanje dan wordt de eerste keer de html,css, javascript en statische content opgehaald bij je server in Nederland waarna het erna geserveerd wordt vanaf bijvoorbeeld een datacenter bij Madrid of Barcelona. Dit betekent dus ook weer een significante snelheidswinst. Dit geldt overigens niet alleen voor het buitenland, Ook in Nederland zijn er meerdere PoP’s en zal dus de gecachede content aanleveren en zo je server ontlasten.


5 Zorg voor een goede Webbouwer
De Webbouwer is de schepper van je webshop. De webbouwer kan je webshop maken of breken. Onthoud hierin ook het spreekwoord “goedkoop is duurkoop”! Kennis en ervaring kost tijd en geld en al de kennis en ervaring zal een goede webbouwer inzetten voor het bouwen van je webshop.

Wil je meer weten over hoe we jouw webshop kunnen optimaliseren neem dan contact met ons op.