5 redenen om SSL (https) te gebruiken

1. Beveiligd gegevens versturen en verzenden

Wanneer uw bezoeker zich op uw website bevind, download deze in feite uw bestanden van uw website. Omgekeerd gebeurt ook; wanneer de bezoeker op een knop drukt of een contactformulier invult verstuurt hij of zij gegevens naar uw website. Deze gegevens gaan via de internetaansluiting naar uw website, ergens in een groot gebouw met computers. Het is vrij eenvoudig voor kwaadwillenden om deze gegevens op te vangen en uit te lezen, een hele gemakkelijke manier is bijvoorbeeld wanneer de bezoeker op een openbaar WiFi netwerk zit (zie packet sniffing). Wanneer uw website een SSL certificaat heeft (te zien aan een slotje of een groene balk) en uw bezoeker via https://<uwdomein> op uw website zit, zal alle communicatie versleuteld verzonden en ontvangen worden.

Met name voor pagina’s op uw website waar persoonsgegevens verstuurd of transacties uitgevoerd worden is het noodzakelijk om de communicatie te versleutelen. Dit geldt dus ook voor inlog- en registreerpagina’s. Deze kunnen anders namelijk zeer eenvoudig opgevangen worden (bijvoorbeeld via een man-in-the-middle attack).

2. Zekerheid van identiteit

Wanneer uw website met SSL beveiligd is, kunnen bezoekers op het slotje of de groene balk klikken om de identiteit van de website te controleren. Met name de groene (extended validation SSL, ook wel EV genoemd) balk in de adresbalk geeft in één oogopslag de identiteit van de website weer. Door deze identiteit zijn bezoekers ervan verzekerd dat ze zaken doen met de partij waar ze ook daadwerkelijk naar op zoek waren. Het is namelijk mogelijk om de website te dupliceren (spoofing genoemd) waardoor het lijkt alsof de bezoeker op uw website zit, maar dat niet is.

3. Niet prijzig

Een simpel SSL certificaat is al beschikbaar vanaf 26 euro per jaar. Dat is een DV (domain validation) welke een simpel slotje in de adresbalk weergeeft. Ook een extended validation (EV), waarbij de adresbalk groen kleurt en de bedrijfsnaam getoond wordt, hoeft niet duur te zijn. De laatste twee maanden van 2012 krijg je zelfs 50% korting op een EV van 220 euro per jaar voor 110!. Aan uw bezoekers en klanten meer professionaliteit overdragen hoeft dus niet duur te zijn.

4. Ook voor complexe systemen

Ook complexe CMS-systemen of wordpress multisites zijn te beveiligen met SSL. Zo zijn er wildcard SSL certificaten, die naast het domeinnaam ook alle subdomeinen kunnen beveiligen. Ook is het mogelijk om in één keer meerdere domeinnamen te beveiligen; tot wel 50 domeinnamen worden ondersteund door een multi-domain SSL certificaat. Over de mogelijkheden kunnen wij u natuurlijk vrijblijvend adviseren.

5. Met name voor professionals en webwinkels

Vooral x-commerce sites; dus zowel online webwinkels als mobiele webwinkels, hebben profijt aan SSL beveiliging. Zowel uzelf als uw klanten kunnen het risico niet nemen dat klantgegevens onderschept worden.

Ook professionals die afhankelijk zijn van hun website kunnen zich beter positioneren door een SSL certificaat aan te schaffen. Deze extra stap toont aan in hoeverre u uw bezoekers belangrijk vind.