Betrouwbaarder doorstuur e-mailadressen door SRS

HostingXS biedt al jaren de mogelijkheid om e-mail die binnen komt op je eigen domeinnaam, door te sturen naar een ander e-mailadres. Deze functionaliteit wordt erg gewaardeerd door onze klanten, gezien het aantal op deze manier ingestelde e-mailadressen.

Het lastige is van het doorsturen van binnenkomende mail, is dat HostingXS uit naam van de oorspronkelijke verzender de mail gaat aanbieden aan de uiteindelijke ontvanger. HostingXS treedt in deze dus op als een tussenpersoon. Door de komst van SPF kan de uiteindelijke ontvanger controleren of de aanbieder van de mail ook echt geauthoriseerd is om deze aan te bieden. En HostingXS is uiteraard niet geauthoriseerd namens de oorspronkelijke verzender. Door het steeds intensiever gebruik van SPF wereldwijd werd steeds meer van dit soort doorgestuurde mail gemarkeerd als spam.

We introduceren nu voor al onze klanten SRS: het Sender Rewriting Scheme. Daardoor veranderen onze servers het afzenderadres van de mail tijdens het doorsturen. De uiteindelijke ontvanger ziet dat een server van HostingXS de afzender is, en accepteert de mail. Dit omdat wij uiteraard ons zelf via SPF geauthoriseerd hebben om mail te versturen.

Dit systeem werkt vrijwel helemaal onzichtbaar. Mails zien er exact net zo uit als voorheen. Afzenderadressen veranderen alleen “onder water” en niet zichtbaar in je (web)mailprogramma.

De betrouwbaarheid van de e-mailafhandeling is hiermee op een hoger niveau gekomen.