Centrale firewall in gebruik

A.s. maandag 21 februari nemen wij een centrale firewall in gebruik.
Deze firewall beschermt het netwerk van HostingXS tegen ongewenste indringers

Komende maandagmorgen, 21 februari 2011, tussen 07:30 en 08:00 zullen wij een centrale firewall in gebruik nemen. Deze firewall beschermt het netwerk van HostingXS tegen ongewenste indringers. Dit zal tot gevolg hebben dat er een onderbreking is in het netwerkverkeer zal zijn van ongeveer 5 tot 10 minuten.

Na installatie van de firewall zullen alle diensten weer bereikbaar zijn. De firewall zal in het begin nog niet al het verdachtte verkeer blokkeren, wel loggen. Aan de hand hiervan zullen we de regels gaan aanscherpen komende weken.

We nemen de firewall voor het begin van de werkdag in gebruik om nog de gehele dag de tijd te hebben om eventuele problemen op te lossen.

Toelichting:
HostingXS heeft een Juniper SRX Firewall Cluster aangeschaft. Dit zijn twee apparaten die samenwerken en elkaar overnemen bij uitval van één van de twee. Van buitenaf gedraagt het cluster zich als één firewall.

Juniper is een toonaangevende leverancier van netwerkapparatuur voor het datacenter.

Om het verkeer door deze firewall te leiden moeten zowel wij als ons datacenter een aanpassing doen in de netwerkinstellingen. Dit doen we gecoördineerd met het datacenter. Het toepassen van de nieuwe netwerkinstellingen kost enkele minuten.

De firewalls zijn tevens voorzien van IDP: Intrustion Detection and Prevention. Hiermee kunnen ze indringers zoveel mogelijk buiten de deur houden, terwijl de normale diensten volledig bereikbaar blijven. Zo kan een hacker bijvoorbeeld proberen in te breken op een website met een beveiligingslek, wat zal worden geblokkeerd door de firewall. De website blijft voor normale bezoekers wel gewoon toegankelijk.
De IDP is wel al meteen actief en zal dus meteen al verdacht verkeer blokkeren.
Er zijn nog geen specifieke poorten of IP-adressen geblokkeerd.

We hopen hiermee ons netwerk nog veiliger te maken voor uw website en/of webshop.