De nieuwe infrastructuur van de HostingXS Cloud

HostingXS heeft een nieuwe infrastructuur ingebruik genomen voor de HostingXS Cloud. We hebben een illustratie gemaakt van hoe alles in de nieuwe infrastructuur nu dubbel uitgevoerd is.

HostingXS heeft een nieuwe infrastructuur ingebruik genomen voor de HostingXS Cloud. Maar wat houdt die nieuwe infrastructuur eigenlijk in? In een voorgaand bericht hebben we hier al over gesproken. Daarom hierbij een plaatje, zegt immers meer dan duizend woorden: we hebben een illustratie gemaakt van hoe alles in de nieuwe infrastructuur nu dubbel uitgevoerd is.

De balken links en rechts stellen de stroomvoorziening in het datacenter voor. Er is een “A”-aansluiting en een “B”-aansluiting. Deze zijn onafhankelijk van elkaar gevoed. Uitval van één van deze aansluitingen levert geen onderbreking in onze dienstverlening op.

Tussen de stroomvoorzieningen zie je de diverse hardware die nodig is om de cloud te laten werken. Van boven naar beneden zie je:

 • Frontend switches
  Dit is de netwerkapparatuur die de koppeling tussen het internet en de apparatuur in de cloud verzorgt.
 • Hypervisors
  Dit zijn computers met veel geheugen en processorcapaciteit. Hier gebeurt het rekenwerk en hier draaien de cloudservers op. In de tekening staat voor de eenvoud één hypervisor, maar in werkelijkheid zijn dit er meerdere. Wanneer één hypervisor uitvalt, zullen de cloudservers daarop automatisch opnieuw gestart worden op een andere beschikbare hypervisor. Wij zorgen dat hier altijd voldoende capaciteit voor aanwezig is.
 • SAN switches
  Dit is de koppeling tussen de cloudservers en hun virtuele harde schijven. Omdat een cloudserver op een willekeurige hypervisor kan draaien, draaien de harde schijven extern van de hypervisors.
 • SAN NetApp disks
  Dit is een set disks aangestuurd door twee onafhankelijke controllers. Beide controllers zijn dubbel aangesloten op de SAN switches via snelle glasvezelverbindingen (10 gbit/sec). Het falen van een disk of een controller heeft geen invloed op de dienstverlening.