HostingXS Introduceert Application Delivery Network

Voor drukke websites en webshops introduceert HostingXS haar Application Delivery Network (ADN). Het ADN verdeelt automatisch de bezoekers over meerdere webservers. Ook versnelt het ADN toegang tot afbeeldingen en andere statische content.

Heeft u bijvoorbeeld een drukke Magento-webshop, dan kan HostingXS de webshop laten draaien op meerdere webservers. Dit zorgt voor een lagere belasting op de webservers en dus meer capaciteit en snelheid. Het ADN zorgt hier automatisch voor.

Alle afbeeldingen (ook productafbeeldingen) worden automatisch opgeslagen in het ADN. Als een bezoeker zo’n afbeelding opvraagt dan levert dat dus geen enkele belasting op de webservers op. Het ADN kan bovendien zo’n afbeelding sneller leveren dan een webserver.

Mocht een webserver uitvallen dan zorgt het ADN er automatisch voor dat bezoekers naar de overgebleven webservers geleid worden. Dit zorgt dus voor een hogere beschikbaarheid van de website of webshop.

Het ADN zelf bestaat ook uit meerdere servers die de taken automatisch onderling verdelen. Uitval van een server wordt automatisch opgevangen binnen het ADN: bezoekers blijven dus toegang houden tot uw site.

Op ons weblog staat een artikel met enkele technische achtergronden bij het ADN.

Mocht u gebruik willen maken van deze dienst, neem dan contact op met onze afdeling verkoop. Zij kunnen u advies op maat geven.