HostingXS presenteert Application Delivery Network

HostingXS presenteert haar eigen Application Delivery Network (ADN). Dit ADN is een toegangsportaal tussen een websitebezoeker en een webserver. Het helpt de webserver om een site sneller en efficiënter bij de bezoeker te krijgen. Het ADN is bedoeld voor de grotere klanten van HostingXS en biedt de volgende kenmerken:

  • Load balancing met session persistance
  • Caching reverse proxy
  • SSL offloading
  • Content compression
  • High availability
  • Schaalbaarheid

Allemaal erg technische termen die we kort zullen toelichten:

Load balancing

Load balancing is een techniek om bezoekers naar meerdere webservers te leiden om zo de belasting te verdelen. Als u bijvoorbeeld een drukke webshop heeft die niet meer op een enkele webserver kan draaien, is een load balancer nodig.

Ook zorgt een load balancer er voor dat als een webserver uitvalt, dat de bezoekers volautomatisch naar de overgebleven webservers geleid worden. Dit verhoogt de betrouwbaarheid van uw website. Het is wel altijd nodig om één server meer te laten draaien dan strikt noodzakelijk. Uitval van één server leidt dan niet tot overbelasting van de overige servers.

Session persistance zorgt er voor dat bezoekers altijd terecht komen op dezelfde webserver. Dat vergemakkelijkt het traceren van sessies.

Caching reverse proxy

Een typische website bestaat uit een applicatie (bijvoorbeeld een webshop, electronische leeromgeving, weblog) en een hele serie afbeeldingen, stylesheets en javascript.

Door afbeeldingen, stylesheets en javascript op te slaan in het HostingXS ADN hoeft de webserver alleen nog maar de applicatie te draaien. Dit versnelt de opbouw van pagina’s bij de bezoeker en verlaagt de belasting op de webservers. Dit alles werkt geheel transparant: alle afbeeldingen en dergelijke worden periodiek opgehaald van de webserver en opgeslagen in de cache van het ADN.

SSL offloading

Het opzetten en onderhouden van https verbindingen kost relatief veel processorkracht. Die processorkracht heeft de webserver hard nodig voor het draaien van de applicatie. Het ADN neemt dit over: de klant maakt een https-verbinding naar het ADN; tussen het ADN en de webserver wordt een normale http-verbinding opgezet.

Content compression

Hetzelfde geldt voor content compression: html-pagina’s kunnen gecomprimeerd (verkleind) worden verzonden naar de bezoeker. Hierdoor kan een pagina sneller laden, omdat er minder dataverkeer nodig is. Dit comprimeren kost wel processorkracht. Het ADN kan het comprimeren uitvoeren zodat webservers dit niet hoeven te doen.

High availability

Uiteraard heeft u niks aan een ADN dat niet beschikbaar is door uitval van hardware. Daarom is alles dubbel uitgevoerd. Bij uitval van een server neemt een andere server binnen het ADN (in een fysiek gescheiden datacenter) automatisch de taken over.

Schaalbaarheid

Het HostingXS ADN is schaalbaar opgezet. We kunnen het ADN makkelijk uitbreiden met extra hardware voor extra snelheid en/of betrouwbaarheid.