informatie veilig over het web met SSL

Heb jij ook een SSL Certificaat nodig? Wil jij informatie veilig over het web ontvangen en versturen? Regelmatig komen we sites tegen die niet beveiligd zijn met een SSL Certificaat. Wat is het en waarom jij het ook nodig hebt!

SSL staat voor Secure Sockets Layer, de beveiligde laag zorgt ervoor dat verbindingen met het internet versleuteld worden. SSL brengt een versleutelde verbinding tot stand tussen gebruiker en de server. Hierdoor kan bijvoorbeeld een klant veilig zijn gegevens achterlaten op de site en weet de klant dat deze informatie met 128-bit versleuteld is! De bits verwijzen voornamelijk naar de lengte van de encryptie of decryptie sleutel, 128-bit wordt als veilig beschouwd omdat in theorie je enorme hoeveelheden rekenkracht nodig hebt en heel erg veel jaren om het te kraken. En verstuur je informatie veilig over het web.

Waarom heb jij een SSL Certificaat nodig?

Of je nu orders krijgt via je webshop of NAW gegevens via een contactformulier, het blijven hoe dan ook gegevens van mensen. Met deze gegevens wil je verantwoordelijk omgaan en je wil al helemaal niet dat deze in verkeerde handen vallen. Je wil dat de informatie veilig tussen de browser en de server heen en weer kan. Buiten dit is er ook nog een belangrijke online speler die kijkt of je wel een verbinding hebt die beveiligd is; Google! Google heeft liever https dan http en beloond je dan ook voor het hebben van een SSL Certificaat.

Een SSL Certificaat bouwt aan het vertrouwen van de klant in jou als merk en is dus een waardevol onderdeel in jouw online arsenaal.

Check hier of jouw website een ssl certificaat heeft

Nog geen SSL of heb je vragen over je huidige certificaat? Neem contact met ons op voor meer informatie.