IPv6 adressen aan te vragen

Heeft u een eigen (virtual) dedicated server? Dan kunt u vanaf nu een IPv6 adres aanvragen.

HostingXS is begonnen met de implementatie van IPv6 in haar netwerk. IPv6 is de opvolger van het huidige systeem met IP-adressen. De verwachting is dat binnen een jaar het gebruik van IPv6 enorm gaat toenemen. De huidige IP-adressen zijn namelijk wereldwijd bijna op.

Als u een eigen server beheert binnen het netwerk van HostingXS, dan kunt u vanaf nu een IPv6 adres aanvragen om mee te testen. We kunnen op IPv6 nog niet dezelfde verbindingskwaliteit garanderen als op IPv4 (het huidige systeem).

Met traditionele IP-adressen, in de vorm van 213.207.93.176, kunnen theoretisch maximaal rond de 3 miljard internetaansluitingen gerealiseerd worden. In de praktijk is dit een stuk minder. Nu steeds grotere delen van de wereldbevolking worden aangesloten op internet, is dit niet meer voldoende. Daarom is IPv6 ontwikkeld, met meer dan genoeg IP-adressen voor de hele wereldbevolking. Een IPv6 adres ziet eruit als 2001:4018:1002::b000.

HostingXS zal IPv6 geleidelijk uitrollen naar de servers en websites die onder eigen beheer staan. We raden klanten met een eigen (virtual) dedicated server aan om ook op tijd te gaan testen met IPv6.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met HostingXS, afdeling Verkoop.

Enige achtergrondinformatie kunt u vinden op Webwereld.nl en de site van de Nederlandse IPv6 Taskforce.