Kiezen van een PHP-versie via ons Control Panel

Al geruime tijd bieden wij op veel servers de mogelijkheid om via ons Control Panel te kiezen op welke versie van PHP een site draait. Dit biedt je de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer je wisselt van versie.

Deze mogelijkheid gaan we deze zomer introduceren op alle servers die dat nog niet bieden. Dit geldt met name voor servers die alleen de mogelijkheid hebben om PHP 5.5 te draaien. Onze support op deze versie zal in april 2019 komen te vervallen. Het is dus belangrijk om vóór die tijd een upgrade te doen naar een actuele versie van PHP. Op het moment van schrijven is dat PHP 5.6 of hoger.

Eind 2018 zal de support op twee andere versies echter ook komen te vervallen: PHP 5.6 (31 december 2018) en PHP 7.0 (3 december 2018). We zitten dan dus kort in de situatie dat we wel nog PHP 5.5 ondersteunen, maar geen 5.6 en 7.0, maar weer wel 7.1 en 7.2.

Het valt te verwachten dat eind dit jaar de opvolger van PHP 7.2 uit komt. De laatste jaren is er elk jaar aan het einde van het jaar een release van een nieuwe versie. Het ontwikkeltempo van PHP is dus bijzonder hoog! Elke versie wordt voor twee jaar onderhouden, plus een extra jaar voor beveiligingsupdates. Blijf up-to-date met je software en zorg dat je niet te lang wacht met upgrades. De stap die je dan moet zetten wordt immers steeds groter.

Speciale servers

We hebben een aantal speciale servers draaien voor klanten die specifieke oude versies van PHP vereisen. Deze servers blijven voorlopig gewoon draaien. Draait je site dus nu op PHP 5.3 of 5.4, dan blijft dat voorlopig zo.