Magento performance tip: let op je 404’s!

Een 404 – file not found veroorzaakt onnodige load op Magento

Iets wat veel developers zich niet realiseren is wat de impact van een “404 page not found” melding is. Binnen Magento is het namelijk zo, dat alle 404 meldingen door Magento zelf gegenereerd worden. Elke 404 is dus relatief zwaar: de hele Magento stack wordt opgestart, verwerkt het verzoek en concludeert uiteindelijk dat de gevraagde URL niet bestaat.

Dat een magento-404bezoeker een 404 ziet, dat is één ding. Echter, elk missend plaatje, elke missende stylesheet, elke missende javascript: ze zorgen allemaal voor 404 meldingen. Stel een bezoeker vraagt een pagina op. Die pagina bestaat en wordt netjes door Magento naar de bezoeker gestuurd. Zijn browser gaat vervolgens alle bijbehorende resources opvragen. Stel vier van die resources bestaan niet. Dan krijg je dus vier keer het volledig opstarten van Magento om vier keer een 404 te genereren. Samen met de werkelijke pagina levert dat dus in totaal vijf keer een aanroep naar Magento op en dus ook vijf keer meer serverbelasting!

Kortom: controleer altijd met de developer console van je browser of alle bij een pagina horende resources netjes geladen kunnen worden. Behalve dat 404’s misschien functionaliteit van je site kunnen blokkeren, zorgen ze dus ook voor performanceproblemen!