Netwerkstoring vrijdag 12 september vanaf 2:00

Afgelopen nacht vanaf ongeveer 2:00 is er een netwerkstoring geweest in ons datacenter waardoor alle servers van HostingXS en vele andere klanten die in hetzelfde datacenter zijn ondergebracht, onbereikbaar waren. Dit betrof een overmacht situatie.

In de nacht is er telefonisch contact geweest met het datacenter. De storing was daar al bekend. Vanmorgen rond 7:45 bleek dat delen van ons netwerk nog steeds niet bereikbaar waren. Er is toen weer telefonisch contact geweest met ons datacenter.

Vanaf 8:30 was ons gehele netwerk weer bereikbaar.

Tijdspad

02:00 – 4:15 Volledige netwerkuitval voor alle klanten
04:15 – 8:30 Netwerkuitval voor klanten met IP’s in de range 213.207.111.64-255.

Oorzaak

De oorzaak is volgens ons datacenter een softwarefout in een router. We wachten nog op een meer gedetailleerde verklaring van ons datacenter. Excuus voor het ongemak.

Update van datacenter 12:30u

Onze engineers hebben de betrokken netwerkconnectiviteit uitvoerig nagelopen. Alle verbindingen zijn gedurende deze controle geverifiëerd en waar nodig hersteld.

De exacte oorzaak van deze storing is nog niet bekend, maar een voorlopige analyse toont aan dat dit incident het gevolg is van een probleem in de router firmware dat tot uiting kwam na gepland onderhoud.