Over ons

HostingXS is sinds 2000 actief op de zakelijke hostingmarkt

Naast webhosting en domeinnaamregistratie, bieden wij ook slimme e-commerce oplossingen en maatwerk aan

HostingXS staat voor kwaliteit. Kwaliteit in dienstverlening op zowel persoonlijk als technisch vlak. Ons team van specialisten helpt je de juiste oplossing te vinden voor hosting van je website of webshop. We hebben diverse producten die speciaal zijn toegesneden op de hosting van webshops. Maatwerkoplossingen voor jouw onderneming.

Onze referenties

Kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit merk je aan alles. Van de supportmedewerker die écht wat kan en écht wat weet, tot de uitgekiende infrastructuur die je site 24×7 beschikbaar houdt — en snel. Onze verkoopadviseurs gaan altijd voor de win-win: de optimale prestatie van je site staat voorop. Maar niet ten koste van alles: een site moet vooral renderen.

Onzichtbaar op de achtergrond is de beveiliging van ons systeem. Vooraan het netwerk staan krachtige firewalls die alle netwerkverkeer onderzoeken op kwaadaardige patronen. Alle servers worden up-to-date gehouden met de laatste beveiligingsupdates. Al onze systemen worden ontwikkeld met maximale veiligheid in gedachte. Want niets is erger dan gestolen klantgegevens of een site die offline is wegens een hack.

Techniek en netwerk

Om je website en e-mail werkend te krijgen en houden is een flinke portie techniek nodig. Een datacenter met verbinding naar internet, netwerkverbindingen, webservers, mailservers, fileservers: verrassend veel.
HostingXS beheert een groot deel van deze techniek zelf. We huren daarvoor ruimte in meerdere datacentra, omdat het opzetten en onderhouden daarvan een zeer grote investering en andere specialisme vereist.

We beheren ons eigen netwerk en onze eigen servers. Ook maken we gebruik van de VMware cloud van ons moederbedrijf Combell. Diverse software wordt in-house ontwikkeld zodat alle componenten optimaal samenwerken.

HostingXS maakt gebruik van datacenters in de Benelux. We vinden het belangrijk om Nederlandse datacenters te gebruiken. Uiteraard, in de VS zijn datacenters goedkoper. Maar je zit wel met de zeer gebrekkige privacywetgeving ter plekke. Je data moet veilig zijn bij ons, en niet zomaar opgevraagd kunnen worden door een buitenlandse wetgever.

Wel hebben we een wereldwijd Content Delivery Network dat statische content zoals productafbeeldingen naar servers vlakbij je klant brengt. Dit levert optimale snelheid overal ter wereld.

Servers en software

Onze servers zijn allemaal van Supermicro, een merk dat volledig gespecialiseerd is in servers voor het datacenter. De software die we draaien bestaat onder andere uit het Linux besturingssysteem, dé standaard voor hosting van websites. Ons control panel is zelf ontwikkeld en wordt nog steeds continue bijgewerkt. Ook onze administratie is binnenshuis ontwikkeld en is verregaand geautomatiseerd. Zo kunnen we 24×7 leveren, zonder menselijke tussenkomst.

Onze cloudservers draaien op een platform van VMware, een vooraanstaand leverancier van cloud management software.

Kennis en kunde

Pepijn Salemink is in maart 2000 in zijn eentje begonnen met zijn eigen bedrijf. Ruim 20 jaar later is dat uitgegroeid tot een B.V.  die elk jaar een nette groei in de dubbele cijfers weet te realiseren.

De core business bestaat uit drie pijlers:

Alle medewerkers zijn hoog gekwalificeerd om de optimale kwaliteit te kunnen bieden. Door het kleine team zijn de lijnen kort en heb je nog écht persoonlijk contact.