Overgang naar SEPA en IBAN

Op 14 februari treedt SEPA in werking. SEPA zorgt voor één unie van betaalmarkten in de Eurozone. Hierbij horen bijvoorbeeld de IBAN-bankrekeningnummers die je misschien al kent. SEPA zorgt er voor dat er bijvoorbeeld geen verschil meer is tussen binnenlandse en buitenlandse overboekingen (binnen het gebied van SEPA). Ook een aantal landen die niet tot de Eurozone behoren, zoals Groot Britanië en Zwitserland doen mee aan SEPA.

Ook rond automatische incasso zijn er grote wijzigingen bij de invoering van SEPA. Het gaat bijvoorbeeld mogelijk worden voor HostingXS om automatische incasso uit te voeren op alle bankrekeningen in het SEPA-gebied. Tot nu toe konden we alleen maar automatische incasso uitvoeren op nederlandse bankrekeningnummers.

Als voorbereiding hier op hebben we alle bankrekeningnummers in onze administratie omgezet naar IBAN. Je kunt je eigen IBAN bekijken in ons Control Panel.

Binnenkort zullen we overstappen op automatische incasso via SEPA. Dat heeft een aantal gevolgen. Het duidelijkste gevolg is dat je een ander rekeningnummer van HostingXS zult zien op het afschrift: NL84ABNA0564748374. Maar er zijn meer wijzigingen:

  • We voeren de incasso uit op de vervaldatum van de factuur, 15 dagen na verzending.
  • De incasso zal 3 tot 5 dagen voor uitvoering al zichtbaar zijn in je internetbankieren. Je kunt hem dan eventueel ook al blokkeren.
  • Zoals gezegd is incasso vanaf buitenlandse rekeningen mogelijk. Voor klanten in bijvoorbeeld België en Duitsland gaat automatische incasso dus mogelijk worden.

Machtigingen voor automatische incasso zetten we automatisch om in machtigingen voor automatische incasso via SEPA. Je hoeft dus geen actie te ondernemen om de voordelen van automatische incasso te behouden. We verwachten dat we vanaf eind oktober incasso via SEPA gaan uitvoeren. We informeren binnenkort alle klanten met automatische incasso hier over.