Plaatsing extra netwerkswitch

Donderdag 24 juli, vanaf 14:00 tot ongeveer 15:00 zullen er
enkele kleine onderbrekingen zijn in de dienstverlening. De onderbreking zal
ongeveer een minuut per virtuele server zijn. Dit geldt ook voor de shared
webhosting servers (de instap- t/m enterprise pakketten).

Toelichting

HostingXS gaat een extra netwerkswitch plaatsen in het datacenter. Deze switch gaat gebruikt worden voor het interne netwerkverkeer tussen de diverse servers.Op dit moment loopt dat interne verkeer nog over dezelfde
switch als het internet verkeer. Wel is het verkeer gescheiden door middel van virtuele lans (VLAN).

De huidige switch begint vol te raken en heeft last van performance problemen. Daarom gaan we een extra switch plaatsen die de belasting laat afnemen en weer ruimte biedt voor groei.
Omdat de virtuele servers hun verbinding naar de centrale fileserver verliezen, zullen ze moeten stoppen en weer opnieuw starten zodra ze zijn aangesloten op de nieuwe switch. Dat kost ongeveer een minuut.

Er worden meteen wat noodzakelijke beveiligingsupdates doorgevoerd.

Na afloop van de operatie zullen we de switch voor het internetverkeer voorzien van nieuwe software. Ook hiervoor is een herstart noodzakelijk. Dat levert wederom een korte onderbreking op.
Klanten met een dedicated server zullen niet of nauwelijks hinder ondervinden.

Voor technisch geinteresseerde

De technische achtergrond van de performance problemen van de huidige switch is een fout in de huidige software, die ervoor zorgt dat de CPU vol belast wordt met de verwerking van STP verkeer. Dit is ontstaan na aansluiting op een redundante uplink naar onze provider. STP wordt gebruikt om te kiezen welke van de twee uplinks actief is.