Sneak peek deel 2: HostingXS Cloud

In een vorig bericht heeft u kunnen lezen dat HostingXS bezig is met het opzetten van een eigen cloud. Inmiddels kunnen we twee mijlpalen aankondigen: we hebben een shared webhosting server in de cloud en u kunt self-managed servers bestellen!

Shared webhosting

Shared webhosting is de term die we gebruiken voor de reguliere webhostingpakketten: instap,basis, medium, enzovoorts. Tot nu toe werden dit soort pakketten op een van onze virtuele servers gedraaid op het oude virtualisatieplatform.

Inmiddels hebben we een shared webhosting server uitgerold in de cloud met de passende naam “newhorizons”. Deze server heeft lekker ruime resources gekregen in de cloud en is daarmee weer een stuk sneller dan de oude servers.

We zullen in de komende maanden sites gaan migreren naar deze nieuwe server. Als u één van de eersten wil zijn, neem dan contact op! Nieuwe klanten komen automatisch al terecht op deze nieuwe server.

Let wel op, deze server draait met PHP 5.3. De overige servers draaien nog met PHP 5.2. Sommige verouderde CMS- en webshopsystemen werken hier niet goed mee.

MijnCloudserver.nl

HostingXS brengt onder de naam MijnCloudserver.nl self-managed cloudservers op de markt. U kunt op deze servers diverse besturingssystemen zoals Ubuntu, Red Hat, CentOS en Windows draaien. Vanaf het beheerpaneel kan de server gereboot worden, backups gemaakt en teruggezet en kunt u het virtuele beeldscherm op uw eigen systeem koppelen.

Cloudservers van MijnCloudservers.nl zijn vooral geschikt voor systeembeheerders die flexibeler willen omgaan met hun serverbeheer. MijnCloudservers.nl werkt met maandcontracten en het is mogelijk om servers geheel naar eigen wens in te richten. Ook is het mogelijk om up- en downgrades uit te voeren. Plannen voor overcapaciteit is dus overbodig.

Zoals gezegd zijn de systemen self-managed: u bent geheel vrij de systemen zo in te richten als u zelf wenst. HostingXS voert geen beheer uit en hoeft ook geen wachtwoorden van uw servers te hebben.