Vanaf 5 juli 2012 ook filtering van uitgaand internetverkeer

HostingXS gebruikt al jaren firewalls om haar netwerk te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Dit waren tot ruim een jaar geleden softwarematige firewalls en tegenwoordig hebben we centraal in hardware uitgevoerde firewalls. Op 5 juli zetten we de volgende stap in de bescherming van ons netwerk gaan we niet alleen het verkeer van internet naar ons netwerk filteren op kwaadaardig verkeer, maar we gaan ook verkeer van ons netwerk naar internet filteren.

Het filteren van uitgaand verkeer heeft twee doelen:

  1. Hacks voorkomen. Hackers proberen altijd verbindingen op te zetten tussen een server en hun eigen systeem. Omdat ingaand verkeer vaak geblokkeerd wordt, proberen ze vanaf een server een verbinding op te zetten. De firewall zal dit blokkeren.
  2. De firewall beschermen tegen overbelasting in het geval van hacks. Als bijvoorbeeld een gehackte server grote hoeveelheden dataverkeer gaat genereren dan zal de firewall dit mogelijk tegenhouden. De firewall zal moeilijker te overbelasten zijn.

Over het algeheel zal dit een duidelijke verbetering in de beveiliging en stabiliteit opleveren.

We blijven diverse soorten uitgaand verkeer toestaan. Zo blijft het vanzelfsprekend mogelijk om mails te versturen. Of om RSS-feeds van externe sites in te laden. Kortom: alle reguliere verkeer blijft onverminderd toegestaan.

De nieuwe regels draaien al enige tijd op proef. In plaats van verbindingen te weigeren, loggen we ze. Analyse van de logs laat zien dat de uitgaande filtering geen invloed zal hebben op bestaande sites en servers. Mocht u toch problemen ervaren, schroom dan niet om contact op te nemen.

40% korting op .net & .com in juli15% op je bestelling als je ons Liked