Wereldwijde aanwezigheid met HostingXS CDN

De snelheid van een site wordt steeds belangrijker. Door snellere internetverbindingen verwachten bezoekers ook dat sites steeds sneller op het scherm staan. Tegelijkertijd worden sites steeds rijker aan content: grotere productafbeeldingen; filmpjes en duidelijker knoppen.

Bij HostingXS zijn we altijd bezig om sites te versnellen. We gebruiken snelle hardware, onze verbinding met internet is vertienvoudigd in snelheid naar 1 gbit/sec en we hebben snellere firewalls aangeschaft.

Vanaf nu komt er een nieuwe dienst ter versnelling van uw site bij: het HostingXS CDN. Dit is een Content Delivery Network. Een CDN is een wereldwijd netwerk van zeer snelle webservers die alleen maar statische content zoals productafbeeldingen leveren. Het CDN zorgt er zelf voor dat uw bezoeker altijd terecht komt op de voor hem dichtsbijzijnde server. Op die manier is uw site niet alleen snel voor nederlandse bezoekers, maar voor bezoekers van over de hele wereld.

Overigens zorgt het CDN ook voor versnelling voor nederlandse bezoekers: net als bij het ADN komt statische content van zeer snelle webservers. Dit ontlast de applicatieserver.

Wereldwijde locaties

Het HostingXS CDN wordt technisch mogelijk gemaakt door de leverancier van onze cloud-software: OnApp. Wereldwijd zijn er vele providers die gebruik maken van deze software. Deze providers werken samen aan het CDN. HostingXS heeft CDN-servers draaien in haar cloud en biedt deze aan aan alle deelnemers. Aan de andere kant kopen wij weer CDN-servers in bij die deelnemers. Op die manier kunnen wij nu beschikken over bijna 100 locaties op alle continenten.

Gebruik

Voor u als websitebeheerder is het gebruik van het CDN eenvoudig: u hoeft slechts te zorgen dat alle statische content geladen wordt vanaf een externe url. Er is geen programmacode nodig in uw site. Die externe url kunt u zelf kiezen. Vaak wordt gekozen voor http://static.uwdomeinnaam.ext/ of http://cdn.uwdomeinnaam.ext/.

Interesse?

Heeft u interesse in het CDN? Neem dan contact op met de verkoopafdeling van HostingXS. Zij kunnen samen met u bekijken of het CDN voor uw site kan werken.