5 Redenen om voor managed hosting te kiezen

Er zijn heel veel redenen om te kiezen voor een managed hosting provider denk bijvoorbeeld aan het besparen van tijd, geld en resources.

Er zijn heel veel redenen om te kiezen voor een managed hosting provider denk bijvoorbeeld aan het besparen van tijd, geld en resources. Maar ook het tot je beschikking hebben van kennis en innovaties. Een overzicht van een aantal redenen om te kiezen voor managed hosting.

1 Je server is altijd up-to date

Iedereen die online werkt met zijn weet dat alle applicaties updates nodig hebben. Dit geld ook voor je infrastructuur, denk bijvoorbeeld aan je OS of aan de security patches. Belangrijke redenen om servers te upgraden zijn snelheid, veiligheid en stabiliteit. Om deze aan te scherpen en verbeteren is het van belang dat servers regelmatig updates krijgen. Met managed hosting weet je dat dit voor je uitgevoerd word.

2 Je server wordt 24/7 gemonitord

Als je online je geld verdient is het geen overbodige luxe om te weten dat er altijd iemand klaar staat om in te grijpen als er bijvoorbeeld een piek belasting plaatsvindt op je server of dat bepaalde processen wel doen wat ze moeten doen. Bij managed hosting kan je dit verwachten, de support medewerkers en systeembeheerders worden continue op de hoogte gehouden door geavanceerde monitoringsystemen. Deze systemen geven meldingen op de door ons ingestelde parameters wanneer nodig. Met een SLA kan je zelfs 24/7 support krijgen.

3 Je eigen systeembeheerders

Managed hosting betekent dan ook echt dat we je server beheren! Heb jij bepaalde packages nodig voor een applicatie of wil je specifieke aanpassingen doen op server niveau? Je MySQL tunen, Apache , NginX instellen en zo veel meer. Wij managen het allemaal voor jou, daarbij zijn onze systeembeheerders bereikbaar voor al je mogelijke vraagstukken. Bij sommige partijen sluiten we zelfs aan bij de wekelijkse scrum en/of bij de retrospective om in te springen met onze kennis.

4 Pro-actieve support

Bij een managed server heb je er eigenlijk een hele afdeling bij in je organisatie. Want naast je systeembeheerder heb je er ook helpdeskmedewerkers bij! Met mailproblemen, performance issues, veiligheidsvraagstukken, error meldingen en meer kan je terecht bij de support. Helder en duidelijk word je te woord gestaan en je vraag behandeld. Lopen je logfiles langzaam vol of zien wij een patroon in de monitoring waar je webdeveloper naar kan kijken, dan nemen we pro-actief contact op!

5 Veiligheid

Zonder twijfel een van de belangrijkste punten is wel veiligheid. Met managed hosting weet je dat er alles gedaan wordt ten behoeve van de veiligheid van je server. Veiligheid zit verweven in het dagelijks werk en is een hoeksteen van een managed hostingprovider.  Al de servers worden voorzien van dedicated firewalls en IDS / IPS welke beide de mate van veiligheid verhogen van onze netwerken. Het monitoren van dataverkeer en het inspecteren van packages en verdachte data. Ook adviseren we natuurlijk altijd je website/shop te beveiligen middels een ssl certificaat.

Dit is een greep uit de redenen om te kiezen voor een managed hostingprovider en schept een beeld wat het voor jouw bedrijf kan betekenen aan voordelen. Ook kan het natuurlijk een hoop vragen opwekken, in dat geval weet je ons te vinden.