DevOps Toolchain like a Boss

Heb jij het idee dat bij ieder project de organisatie het wiel weer opnieuw moet uitvinden? Waar commit ik changes? Hoe push ik het naar de testomgeving? Hoe laat ik het systeem automatisch alles testen en hoe zet ik het daarna volledig automatisch getest live? Dan heb jij behoefte aan een volautomatische development, test en release workflow!

We kregen vaak te horen dat het voor de developers niet duidelijk was hoe ze hun ontwikkelstraat moeten inrichten. Dit grepen we aan met een groots idee, een gouden standaard ten behoeve van het volledige ontwikkelproces, waarin we rekening houden met alle best practises in de markt momenteel.

Dit was de start van de ontwikkeling van het opzetten van een DevOps toolchain. Het uitzoeken welke systemen er werden gebruikt door onze klanten en daar de best practises van vinden in verschillende focusgroepen. Na deze fase was het tijd voor het koppelen van alle systemen aan de servers van HostingXS zodat ze naadloos met elkaar samen kunnen werken. Uiteindelijk hebben we dan samen met een aantal developers en webbureaus de best practice klaar. Naadloze ‘continuous integration’ en ‘continuous deployment’ op onze servers met de meest gebruikte tools is een feit.


HostingXS ontzorgt het hele DevOps process met tooling die we gekoppeld hebben aan onze servers; DevOps tool chaining. We spreiden je bedje! Git / Gitlab kende je al maar HostingXS levert een compleet systeem aan wat volledig geïntegreerd is met ons platform waardoor jij je niet meer met de integratie bezig hoeft te houden en je je volledig op development kunt focussen. Samenwerken door samen te werken!

Wil je meer weten over hoe dit voor jouw organisatie ingezet kan worden? Neem dan contact met ons op!