MijnCloudserver.nl brengt hosting-revolutie binnen bereik

Neelie Kroes, eurocommissaris voor de digitale agenda, riep onlangs op tot Europese cloud-samenwerking. “De economische voordelen van de cloud zijn enorm”, zei Kroes tijdens het World Economic Forum. Cloudserving wordt de nieuwste revolutie op het gebied van (server)hosting.

“Fysieke servers zijn inmiddels achterhaald”, zegt Pepijn Salemink van HostingXS. “Het is onze missie om serverbeheerders duidelijk te maken dat cloudservers minimaal net zo krachtig en veel flexibeler zijn.” Met de nieuwe dienst MijnCloudserver.nl wil het Nijmeegse bedrijf dat bereiken. “Wij bieden in de cloud een volwaardige vervanger voor alle soorten servers, van klein tot groot.”

Een groot voordeel van de cloud is het zelfreparerend vermogen. Gaat er een fysieke server kapot, dan wordt de cloudserver automatisch opnieuw opgestart op één van de andere fysieke servers in de cloud. Een systeembeheerder hoeft geen reserveonderdelen meer te hebben. Ook zijn cloudservers flexibel: geen denkwerk meer over hoeveel schijfruimte of de benodigde processorkracht. MijnCloudserver.nl biedt flexibiliteit. Via een online systeem kan de gebruiker in een paar minuten zelf de cloudserver inrichten en daarna naar behoefte beheren en schalen.

Waar vroeger een virtuele server niet in de buurt kwam van de prestaties van een fysieke server, zijn de rollen nu omgedraaid. Om prestaties vergelijkbaar met een cloudserver te krijgen, is dure hardware nodig. In de cloud worden de kosten voor de hardware gedeeld door vele klanten. Zo kan er voor een scherpe prijs gebruik gemaakt worden van state-of-the-art hardware.

MijnCloudserver.nl is één van de eersten die gebruik maakt van OnApp Cloud, een makkelijk, kosteneffectief en uitgebreid cloudmanagementsysteem. De cloud is ondergebracht in een hypermodern datacenter in Den Bosch. De storage is gebaseerd op een iSCSI SAN met 15 krpm-schijven met SSD-caching waardoor zeer snelle en toch betaalbare opslag beschikbaar is. MijnCloudserver.nl werkt met alle gangbare besturingssystemen, zoals Redhat, Ubuntu, CentOS en Microsoft Windows.

Over MijnCloudserver.nl

MijnCloudserver.nl is een product van HostingXS B.V. uit Nijmegen, een dienstverlener die sinds 2000 kwalitatieve webhostingdiensten biedt. HostingXS is gericht op het midden- en kleinbedrijf. De drie belangrijkste pijlers van het bedrijf zijn samenwerking met partners (bijvoorbeeld webbouwers), het hosten van e-commerce oplossingen en maatoplossingen die aansluiten op de wensen van de klant.