Uitfasering van het oude virtualisatieplatform

HostingXS was rond 2006 een pionier op het gebied van servervirtualisatie. Op dat moment werden virtuele servers nog vooral gebruikt om het gat tussen een website op een gedeeld platform en een ‘echte’ dedicated server op te vangen. Wilde je een eigen server, maar was je te klein omdat kostentechnisch te kunnen rechtvaardigen, dan was een virtuele server interessant.

De ontwikkelingen hebben niet stil gestaan en begin 2012 heeft HostingXS een geheel nieuw virtualisatieplatform in gebruik genomen, op basis van software van OnApp. Dit is een echte cloud: resources zoals schijfruimte, geheugen en processorkracht zijn op afroep beschikbaar en flexibel in te zetten.

Het nieuwe virtualisatieplatform is inmiddels het beginstadium van virtualisatie wel ontgroeid. Het is een echt alternatief voor dedicated servers.

We hebben de klanten van ons oude virtualisatieplatform stuk voor stuk gemigreerd naar de nieuwe cloud. Een enorme klus. Na ongeveer 1 jaar en 4 maanden werken zijn maandag de laatste twee virtuele servers van ons oude platform uitgefaseerd. Een grote mijlpaal voor al onze medewerkers!

Vandaag is tenslotte alle oude hardware uit het datacenter gehaald. In de tijd die we nodig hadden voor de migratie is de HostingXS Cloud enorm gegroeid. Bij de start was de cloud al veel groter dan ons oude virtualisatieplatform, maar binnen een jaar hebben we de grootte van de cloud nog ruim kunnen verdubbelen. Waar op het oude virtualisatieplatform de servers nog 16 GB geheugen te verdelen hadden over virtuele machines, zijn er nu in de cloud virtuele machines die al meer dan 16 GB geheugen gebruiken!

Inmiddels is de tweede generatie virtualisatieservers alweer in bestelling, voor de volgende stap in snelheid. Hoe snel kunnen tijden veranderen!